Pics Katarina Uggla. Saga running - Christian Magnusson

JUST NU är det osäkert om det blir någon kull alls 2021. Jag hoppas att det ändå kan bli det och kommer i så fall att uppdatera här direkt!

RIGHT NOW there are no plans for a litter during 2021. Hopefuly that can change and if it does I will update here at once!

perfectdog logga.jpg

Sponsras av / Sponsored by

Mer info nedan!

More info below!

skk_självklart_uppfödare_inom_skk!_edite

Här på kennel CRAZY OWL'S värderas MENTAL och FYSISK hälsa högst av allt i avelsarbetet. Utöver det så skall mina avelsdjur och uppfödningar vara rastypiska whippets - med andra ord skall de vara snälla, snabba, smarta och snygga atleter.

Mina tikar får visa att de fungerar mycket bra i alla vardagliga situationer, inga rädslor eller annat som försvårar livet får finnas. De visas på någon enstaka utställning (inte mitt största nöje...) för exteriör bedömning av någon annan än mig själv. Mina hundar tävlar aktivt inom olika kappsporter, det är viktigt för mig då jag är mån om att behålla rasens makalösa atletiska förmågor - plus att de visar att de håller för att användas aktivt.

Jag har ett självpåtaget hälsoprogram (alltså ingenting som rasklubben el skk begär) som inkluderar ögonlysning, myostatin-test och ultraljudsundersökning av hjärtat. Utöver det så finns det DNA-profil på föräldradjuren. Jag gör även en genetisk kartläggning/analys via dna-test för att kunna planera mitt avelsarbete ännu bättre och bidra med en bredare genetisk bas inom rasen.

Mina tikar får visa att de håller måttet på alla dessa punkter innan jag bestämmer att de får gå i avel. De hanar jag väljer skall även de motsvara mina krav. 

DSC_0087.JPG

I'm far too lazy to translate all that today - sorry but you'll have to hit the translation button!! I will find the strength to write it all in english another day... Meanwhile, have a coffee!!